Gusta juha s ječmom i azuki grahom
Sastojci (za 1 osobu)
- Miješano povrće (100 g)
- Mrkva
- Korijen celera
- Korijen peršina
- ¼ glavice luka ili poriluka
- Ječam (1 žlica)
- Azuki grah (1 žlica)
- Smrznute mahune (pola šalice)
- Mlijeko Dukat Lagano jutro® (150 ml)
- Maslinovo ulje (1 žlica)
- Pola manjeg jajeta
Priprema
Grah i ječam zajedno namočiti preko noći ili par sati prije kuhanja. Na ulju propirjati nasjeckani luk, zatim uliti vodu i kuhati oko 15 minuta. Dodati ostalo povrće narezano na kockice pa kuhati oko 30 minuta. U međuvremenu u drugom loncu staviti mlijeko da zakipi. U zdjelici istući jaje, dodati kipuće mlijeko, posoliti i promiješati. Smjesu uliti u juhu i kratko prokuhati te poslužiti posuto s dvije žlice parmezana.