Muffini s čokoladom i vanilijom
Sastojci (za 3 osobe)
- 250 g glatkog brašna
- 1 jaje
- oko 50 ml ulja
- oko 280 ml mlijeka Dukat Lagano jutro®
- 150 g tamne čokolade bez laktoze
- 1/5 žličice praška za pecivo
- 1/5 žličice soda bikarbone
- šećera po želji
- 1 puding od vanilije
Priprema
Čokoladu stavite da se prokuha na pari.
Za smjesu za muffine, u posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i soda bikarbonu. Dodajte jaje, ulje i mlijeko bez laktoze. Promiksajte. Stavite prokuhanu čokoladu za kuhanje. Opet promiksajte. Količinu šećera stavite onoliku koliku jakost slatkoće želite. Ukoliko je potrebno, dodajte mlijeka.
Iskuhajte puding od vanilije i pustite neka se ohladi, 1 - 2 min.
Stavite 1 - 2 žlice čokoladne smjese u kalup za muffine, pustite neka se malo "stvrdne". Na čokoladni red stavite puding i na njega opet čokoladnu smjesu.
Pećnicu zagrijte na 220 stupnjeva i pecite ih prekrivene folijom oko 20 - 30 min.
U slast!